S pomočjo lastnega znanja in podporo SOL skupine lahko strankam ponudimo rešitve na področju prehrane, kot so hlajenje in zmrzovanje (s pomočjo tekočega dušika ali CO2 neposredno ohladimo živila, da le-ta ostanejo sveža in okusna. Le hitra ohladitev namreč zadrži aromo, barvo in primarni videz), polnjenju pijač (pijačam dodajamo CO2 kot zaščito pred mikrobiološko neustreznostjo in jim povečujemo hranljivost), pakiranju hrane (pri pakiranju živil z uporabo zaščitne atmosfere, ki poteka v zamrzovalnih tunelih ali komorah (CO2, dušik, kisik) zmanjšamo možnost oksidacije in ostalih mikrobioloških sprememb na proizvodu. Tehnologija je uporabna pri proizvodnji kruha, mesa, mlečnih izdelkov in pripravljenih jedi (pizze, testo, pecivo …)), ribištvo (zaradi velike vsebnosti vode v ribah in prisotnosti encimov, tvegamo, da se pri predelavi in transportu ribe hitro pokvarijo. V ribištvu se uporablja kisik v ribogojnicah za ribja gojišča).