SOL Group je bila ustanovljena leta 1927 in se ukvarja s proizvodnjo in trženjem industrijskih in medicinskih plinov. Danes je SOL multinacionalna družba s sedežem v Monzi, prisotna že v 20 evropskih državah in v Indiji ter ima več kot 2.100 zaposlenih. Letni prihodki so za leto 2010 znašali 518 mio. evrov in oskrbuje več kot 40.000 strank.

SOL v zadnjih 10 letih razširil svoje dejavnosti preko nacionalnih mej na območje EU in Balkana. Danes ima SOL proizvodne obrate v Italiji, na Nizozemskem, Belgija, Francija, Nemčija, Avstrija, Grčija, Slovenija, Hrvaška, Makedonija, Albanija, Bosna, Bolgarija ter Srbija in distribucijo tudi v Švici. Na trgu tehničnih plinov so sedma skupina v Evropi, ocenjeni tržni delež Sol v Italiji znaša 16%.

Skupine proizvodnih dejavnosti se izvajajo na 27 osnovnih proizvodnjih enotah – kisikarnah, kjer proizvajajo pline iz zraka, naravnih plinov, kalcijevega karbida in amonijevih nitratov) in 35 sekundarnih proizvodnih enotah, ki proizvajajo in polnijo čiste pline in zelo čiste mešanice v jeklenke in kriogene rezervoarje.

SOL je bil eden izmed prvih plinskih podjetij v Evropi, ki se je zavedal tržnih priložnosti na področju medicinskih plinov, še posebej, oskrbi na domu. SOL-u je uspelo razviti, prej kot konkurentom, uporabo novih tehnologij v terapij in uporabo kisika v medicini. Trenutno oskrbuje 20.000 strank na dom z medicinskimi plini domala po vsej Evropi.

www.solworld.com