Smo edini slovenski proizvajalec utekočinjenih plinov iz zraka. Proizvajamo utekočinjene in plinaste tehnične ter medicinske pline (kisik, dušik, argon, vodik in razne njihove mešanice). SPG je edini proizvajalec utekočinjenih medicinskih plinov v Sloveniji, ki so v skladu z zahtevami Evropske farmakopeje. Letno lahko proizvedemo do 50 milijonov kubičnih metrov plinov. Največ prodamo utekočinjenih plinov (tehničnih in medicinskih) ter plinskih mešanic. Hitro se povečuje poraba zelo čistih plinov in plinov za medicino.

Največji porabniki tehničnih plinov v Sloveniji so jeklarska industrija, predelava aluminija in svinca ter kovinsko-predelovalna industrija. Porabniki medicinskih plinov pa so predvsem bolnišnice in posamezne zdravstvene ustanove v Sloveniji in drugih državah EU. Povečuje se tudi poraba kisika za oskrbo pacientov na domu.

Prednost domače proizvodnje v primerjavi z oskrbo iz tujine je predvsem v skladiščnih zmogljivostih in oddaljenosti od kupcev. Nudimo fleksibilno preskrbo s tehničnimi plini tako rekoč 24 ur na dan 365 dni v letu. Visoko kakovostne tehnične in medicinske pline izvažamo tudi v države EU.

Na željo kupca pline lahko samo prodamo ali pa ponudimo celotno oskrbo s tehničnimi plini ter najsodobnejšo tehnologijo njihove uporabe v določenih proizvodno-predelovalnih procesih. Kupcem nudimo rešitve po meri. Z uporabno najnovejših tehnologij in visoko kakovostnih tehničnih plinov se zelo zmanjša negativni vpliv na okolje.

Osnovni podatki o družbah